Selecteer een pagina

Projecten

Hier vind je een selectie van recente en lopende projecten die ik heb uitgevoerd in mijn rol als zelfstandig adviseur.  

 

Haags Klimaatakkoord: Den Haag als internationale stad van vrede, recht én klimaat

De gemeente Den Haag heeft de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Daarom is samen met de stad het Haags Klimaatakkoord ontwikkeld. Daarin staan tientallen afspraken om met organisaties uit de hele stad samen te werken aan een duurzaam Den Haag. 

Als internationale stad van Vrede en Recht wil de gemeente ook de internationale gemeenschap in Den Haag betrekken bij klimaatactie. In dit project heb ik hier direct aan bijgedragen door het betrekken van ambassades, maatschappelijke en internationale organisaties. In november 2023 organiseerde ik de Engelstalige, internationale klimaattafel met diverse sprekers en deelsessies. Daarna hield ik contact met deelnemers in de aanloop naar het Haags Klimaatakkoord. 

Vele internationale deelnemers bleven betrokken en zijn inmiddels aangesloten als partner in het Haags Klimaatakkoord. In april 2024 is het Haags Klimaatakkoord succesvol gelanceerd.

 

 Foto: In gesprek met wethouder Arjen Kapteijns als gespreksleider en organisator van de internationale klimaattafel, in opdracht van de gemeente Den Haag. Foto credits: Sander Foederer

 

 Gespreksleiding

Als gespreksleider faciliteer ik gesprekken over uiteenlopende onderwerpen, deels in samenwerking met Het Debatbureau. Het afgelopen jaar verzorgde ik bijvoorbeeld gespreksleiding en leidde ik debatten voor het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren, NWO en de Nationale Politie. Ook presenteerde ik de internationale klimaattafel met ambassades en internationale organisaties voor de gemeente Den Haag.  

 

 Foto: In actie als dagvoorzitter bij het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH) in de marmeren hal van KIT Amsterdam. Foto credits: Melanie Lemahieu

Museon-Omniversum: “De wereld op zijn COP”

Museon-Omniversum, bekend van het museum en de filmkoepel, motiveert haar bezoekers om een actieve houding als wereldburger aan te nemen. Met ‘One Planet’ als thema gaat Museon-Omniversum samen met publiek, scholen, overheid en bedrijfsleven aan de slag om een duurzamere toekomst te realiseren. 

Voor de nieuwe VN-zaal van Museon-Omniversum ontwikkelde ik een speciale workshop over de jaarlijkse klimaattop van de Verenigde Naties: De COP.

Tijdens de workshop ‘De wereld op zijn COP’ maakten kinderen kennis met deze VN-onderhandelingen. Deze workshop liet kinderen tussen de 9 en 12 jaar ervaren hoe het is om met landen van over de hele wereld te vergaderen over klimaatactie. 

 

Foto: De VN-zaal van Museon-Omniversum staat klaar voor de workshops van ‘De wereld op zijn COP’ die plaatsvonden tijdens COP28, november / december 2023. 

 

 Den Haag als internationale stad van klimaat, vrede en recht

In Den Haag werken tienduizenden mensen aan thema’s zoals klimaatverandering, vrede en recht. Zij werken bijvoorbeeld voor internationale organisaties, ambassades, ontwikkelingsorganisaties of overheidsorganisaties.

In samenwerking met onder andere The Hague Humanity Hub werken we aan een ‘community’ van mensen die actief zijn in deze werkvelden en hierin willen samenwerken en netwerken. Wil je meer weten? Stuur dan een bericht of kijk op de website van The Hague Humanity Hub

Jouw project

Kun je wel wat hulp gebruiken bij je project?

Met jarenlange ervaring in de ontwikkeling van partnerschappen, fondsenwerving, evenementen en gespreksleiding ben ik een breed inzetbare partner voor je plannen. Ik denk met je mee in zowel de strategie als de uitvoering.

Kijk op deze pagina om meer te lezen of neem direct contact met me op. 

Over KlimaatPositief

 

KlimaatPositief is opgericht door Paulien Boone. Ze studeerde Internationale Organisatie en Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen en startte haar loopbaan bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Sindsdien werkte ze voor verschillende maatschappelijke organisaties, denktank The Hague Institute for Global Justice, en voor UNHCR, de VN-Vluchtelingenorganisatie. Sinds 2019 werkt ze als zelfstandig adviseur.

Voor de oprichting van KlimaatPositief volgde ze de opleiding tot Climate Reality Leader bij Al Gore’s Climate Reality Project. Paulien woont en werkt in Den Haag, de internationale stad van vrede en recht. Ze werkt zowel in het Nederlands als Engels.