Selecteer een pagina

Over KlimaatPositief

KlimaatPositief helpt professionals om in actie te komen voor een duurzame toekomst. Je vindt hier tips en inspiratie over duurzaamheid waar je direct mee aan de slag kunt in je werk. 

Waarom KlimaatPositief

 

KlimaatPositief helpt mensen en organisaties om de leiding te nemen op weg naar een duurzame toekomst.

We besteden tijdens een fulltime carrière zo’n 80.000 uur aan ons werk. Als we met ons werk bijdragen aan een duurzame toekomst, ziet de wereld er straks een stuk mooier uit. 

KlimaatPositief is er voor mensen die zich hiervoor inzetten: of dat nu vanuit de overheid is, vanuit maatschappelijke organisaties, bedrijven of de politiek. 

——- 

KlimaatPositief staat voor leiderschap op weg naar een duurzame toekomst.

We zitten middenin een klimaatcrisis. De meeste Nederlanders zijn zich daarvan bewust.  Maar liefst 82% van de Nederlanders is bezorgd over de opwarming van de aarde. Samen kunnen we zorgen voor een duurzame toekomst, als wij nu in actie komen en zorgen voor echte verandering. 

KlimaatPositief staat voor een ambitieuze aanpak.

Veel organisaties werken aan duurzaamheid of zijn bezig om klimaatneutraal te worden. Dat is een belangrijke doelstelling die veel verschil gaat maken. Uiteindelijk is één ding nog mooier: KlimaatPositief worden. Als je dat bereikt, haal je meer broeikasgassen uit de atmosfeer dan dat je uitstoot. Een paar voorlopers zijn hier in Nederland al mee bezig. KlimaatPositief gaat daar ook voor: een toekomst die klimaatpositief is. 

KlimaatPositief staat voor een optimistische aanpak.

Eerlijk is eerlijk: Soms is het moeilijk om optimistisch te blijven. Toch kiest KlimaatPositief, zoals de naam al zegt, voor een positieve benadering. Als we denken dat het al te laat is, of dat wij zelf niets hoeven te doen, dan gebeurt er namelijk niet zoveel. Bovendien: We hebben nog steeds tijd, en alle acties kunnen een verschil maken!

 

Oprichter: Paulien Boone

 

KlimaatPositief is opgericht door Paulien Boone. Ze studeerde Internationale Organisatie en Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen en startte haar loopbaan bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Sindsdien werkte ze voor verschillende maatschappelijke organisaties, denktank The Hague Institute for Global Justice, en voor UNHCR, de VN-Vluchtelingenorganisatie. Sinds 2019 werkt ze als zelfstandig adviseur, met klanten zoals internationale ontwikkelingsorganisatie CARE.

Voor de oprichting van KlimaatPositief volgde ze de opleiding tot Climate Reality Leader bij Al Gore’s Climate Reality Project. Paulien woont en werkt in Den Haag, de internationale stad van vrede en recht. Ze werkt zowel in het Nederlands als Engels.