Selecteer een pagina

Over KlimaatPositief

Hoor jij bij de 72% van de Nederlanders die zich zorgen maken om de opwarming van de aarde? Steeds meer mensen zijn zich bewust van de klimaatcrisis en willen iets doen om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Je reist misschien al vaker met de trein en eet minder vlees. Maar ook op je werk kun je veel positieve impact maken. Of je nu werkzaam bent bij een bedrijf, bij de overheid, binnen een maatschappelijke organisatie of in de politiek, iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen om de klimaatcrisis op te lossen. En dat hoef je niet alleen te doen.

KlimaatPositief inspireert professionals

om bij te dragen aan een duurzame toekomst

KlimaatPositief helpt professionals om vanuit hun eigen rol bij te dragen aan een duurzame toekomst. Gemiddeld besteden we bij een fulltime carrière namelijk zo’n 80.000 uur aan ons werk. Stel je eens voor wat een prachtige wereld we zouden hebben als we al deze tijd zouden inzetten om een duurzame toekomst te creëren!

Bij KlimaatPositief vind je inzichtelijke, toegankelijke en inspirerende blogs en interviews. Want we hebben nog steeds tijd en alle acties kunnen een verschil maken. KlimaatPositief helpt je op weg. 

Waarom KlimaatPositief?

KlimaatPositief is speciaal voor professionals

KlimaatPositief is speciaal afgestemd op de wensen en behoeften van professionals. Op professioneel vlak liggen namelijk nog veel kansen om over te gaan op actie.

KlimaatPositief focust op (persoonlijk) leiderschap bij professionals

Online is veel te vinden over algemene verduurzaming, waarmee je al veel positieve impact kan maken. Er is op dit moment nog een stuk minder aandacht voor persoonlijk leiderschap als professional. Denk aan tips over manieren om in gesprek te gaan met elkaar en vanuit persoonlijk leiderschap communiceren, begrijpen en overtuigen. 

KlimaatPositief biedt toegankelijke, verbindende en oplossingsgerichte communicatie met concrete acties

Professionals hebben het druk, dat begrijpen we. Daarom zijn de tips direct toepasbaar en toegespitst op de situaties van professionals. We blijven optimistisch en richten ons op acties die het verschil kunnen maken. We laten zien dat alle kleine stapjes helpen, maar ook dat elk stapje echt nodig is.

 

Oprichter: Paulien Boone 

KlimaatPositief is opgericht door Paulien Boone. Ze studeerde Internationale Organisatie en Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen en startte haar loopbaan bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Sindsdien werkte ze voor verschillende maatschappelijke organisaties, denktank The Hague Institute for Global Justice, en voor UNHCR, de VN-Vluchtelingenorganisatie. Sinds 2019 werkt ze als zelfstandig adviseur, met klanten zoals internationale ontwikkelingsorganisatie CARE.

Voor de oprichting van KlimaatPositief volgde ze de opleiding tot Climate Reality Leader bij Al Gore’s Climate Reality Project. Paulien woont en werkt in Den Haag, de internationale stad van vrede en recht. Ze werkt zowel in het Nederlands als Engels. 

 

Wat betekent KlimaatPositief? 

Nederlanders maken zich zorgen over de klimaatcrisis. De gevolgen van klimaatverandering zijn steeds duidelijker te zien, ook bijvoorbeeld op het nieuws. Om het tij te keren is leiderschap nodig, maar mensen weten niet wat ze precies kunnen doen. Ze hebben het gevoel dat ze geen invloed hebben, dat hun rol geen verschil maakt en dat de problemen te groot zijn. 

KlimaatPositief helpt mensen om vanuit hun professionele rol bij te dragen aan een duurzame toekomst. Want één ding is gebleken de afgelopen jaren: de collectieve macht is ontzettend groot. Wat als al die getalenteerde professionals en ambitieuze organisaties allemaal hun steentje bij zouden dragen aan een duurzame toekomst? Hoe mooi zou de wereld dan zijn? 

Daarom is KlimaatPositief in het leven geroepen: om professionals op een toegankelijke, optimistische en praktische manier te laten zien wat ze kunnen doen en dat het nog niet te laat is om actie te ondernemen. Daarmee draait KlimaatPositief ook over een benadering met ambitie, positiviteit, optimisme, hoop en energie, ook al is dat soms moeilijk.

“Hoop is geen naief optimisme, maar gebaseerd op kennis over hoe de wereld in elkaar zit, verbonden met idealen over hoe de wereld zou moeten zijn.”

Susan Neiman, filosoof