Selecteer een pagina

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van KlimaatPositief, met tips en inspiratie om te werken aan een duurzame toekomst.

 

We kunnen allemaal wel wat inspiratie gebruiken. Daarom start KlimaatPositief in maart 2023 met een tweewekelijkse nieuwsbrief. Daarin vind je tips, inspiratie en klimaatnieuws uit binnen- en buitenland. Bijvoorbeeld over de aanpak van klimaatverandering en manieren om samen te werken. Maar ook met inspiratie van bekende leiders, auteurs en sprekers, zoals bijvoorbeeld James Clear.

James Clear is schrijver van de wereldwijde bestseller Atomic Habits, over het veranderen van je gewoontes. Hij maakt een mooi onderscheid tussen beweging (motion) en actie. Beweging is nadenken over wat je gaat doen; actie is een daadwerkelijke stap. Een voorbeeld: Nadenken over het maken van een nieuwsbrief is beweging, een nieuwsbrief versturen is actie. Ook bij verduurzaming is het makkelijk om te blijven hangen in nadenken en plannen maken: Ga over tot actie!

When you’re in motion, you’re planning and strategizing and learning. Those are all good things, but they don’t produce a result. Action, on the other hand, is the type of behavior that will deliver an outcome.”

De blog die James Clear hierover schreef vind je hier.

 

Vanaf maart verschijnt de nieuwsbrief tweewekelijks. Niets missen? Meld je hieronder aan zodat je de allereerste editie direct na publicatie in je mailbox ontvangt.